Αγαπητοί γονείς,

Το Δ.Σ του Συλλόγου γονέων του σχολείου μας, προσπαθεί πάντα να διαχειρίζεται την ετήσια συνδρομή που εισπράττει από τους γονείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την βελτίωση της σχολικής ζωής των παιδιών μας.

Θα θέλαμε λοιπόν να κάνουμε μια αναφορά στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε την ετήσια συνδρομή, η οποία, αξίζει να σημειωθεί, είναι το βασικό έσοδο του Συλλόγου μας.

Ξεκινώντας από τα λειτουργικά έξοδα, ας αναφέρουμε ότι πρέπει να πληρώνουμε:

• Γραφική ύλη (μελάνι εκτυπωτή, χαρτί, πλαστικοποιήσεις κ.λ.π.) που χρειάζονται για την εκτύπωση όλων των ανακοινώσεων, προσκλήσεων, αφισών κ.λ.π. για τις δράσεις μας.

• Δικαιώματα χρήσης για τον χώρο, από τη μία και το όνομα, από την άλλη, της ιστοσελίδας μας.

• Λογιστή για την τήρηση βιβλίων και την υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

• Εκτάκτως και για μια φορά, πληρώσαμε αμοιβή για την κατάθεση φορολογικών δηλώσεων όλων των ετών προ της απόκτησης ΑΦΜ και από την ισχύ του νόμου που καθιστά υποχρεωτική την υποβολή της από τους Συλλόγους.

• Φέτος, ένα σοβαρό έξοδο αποτελεί η πληρωμή παραβόλων στο πρωτοδικείο για την αλλαγή του καταστατικού η οποία ήταν απαραίτητη να γίνει, ώστε να εναρμονιστεί το καταστατικό μας με την νομοθεσία και ο Σύλλογος μας να λειτουργεί με κάθε νομιμότητα.

Στη συνέχεια μπορούμε να αναφέρουμε και τα έξοδα που γίνονται για δράσεις του Συλλόγου μας που έχουν καθιερωθεί και γίνονται κάθε χρόνο.

• Αγοράζουμε το δωράκι υποδοχής για όλους τους μαθητές της Α΄ Δημοτικού.

• Αγοράζουμε τα υλικά για τις κατασκευές που φτιάχνουμε στα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια.

• Αγοράζουμε βασιλόπιτες για όλα τα παιδιά και τους δασκάλους, καθώς και ποιοτικά δώρα για όλους τους τυχερούς του φλουριού.

• Πληρώνουμε τον DJ και τις σερπατίνες για το αποκριάτικο χορό που διοργανώνουμε.

• Πληρώνουμε τους ξεναγούς και τα εισιτήρια των μουσείων για όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στην ημερήσια εκδρομή του Συλλόγου.

• Αγοράζουμε κεράσματα που προσφέρουμε σε όλους κατά τη διάρκεια των εορταγορών αλλά και των άλλων εκδηλώσεων του Συλλόγου (κέικ, λικέρ, βουτήματα, κλπ).

• Πληρώνουμε τους ξεναγούς για τα παιδιά που επισκέπτονται την Ακρόπολη και το Μουσείο της στην εκπαιδευτική εκδρομή που διοργανώνει το σχολείο στην Αθήνα (Βουλή).

• Για την ίδια εκδρομή, πληρώνουμε όταν χρειάζεται, το κόστος που αντιστοιχεί στους μαθητές που βρίσκονται αποδεδειγμένα σε οικονομική αδυναμία (πάντα με διακριτικό τρόπο).

• Προσφέρουμε πάντα κεράσματα σε όλα τα παιδιά στην γιορτή του Συλλόγου για το κλείσιμο της χρονιάς (φαγητά, χυμούς, παγωτά, κλπ).

• Πληρώνουμε το αποχαιρετιστήριο δώρο για όλους τους μαθητές της ΣΤ τάξης που αποφοιτούν, το οποίο περιλαμβάνει ένα ιδιαίτερο αναμνηστικό, μια ομαδική φωτογραφία του κάθε τμήματος, ένα Cd με φωτογραφίες, μία ρίζα βασιλικού και την κατασκευή που περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω.

Παράλληλα με τις δράσεις του Συλλόγου μας πραγματοποιούμε και κοινές δράσεις με τους Συλλόγους Γονέων όλων των σχολείων της Ακαδημίας, τους ACADIMISTAS.(αιμοδοσία, πασχαλινή εορταγορά, άλλες φιλανθρωπικές δράσεις, φωτοβόλτα, έκθεση φωτογραφίας κ.α).Ούτε από εδώ λείπουν τα έξοδα. Πληρώνουμε από κοινού με τα άλλα σχολεία αφίσες, banner, μπαλόνια, υλικά για κατασκευές, χαρτόνια, χαρτιά για ζωγραφιές, πλαστικοποιήσεις, κουπόνια, κονκάρδες, έξοδα για καλεσμένους κ.α.

Μερικές φορές έχει χρειαστεί να συνδράμουμε και για ανάγκες του σχολείου που δεν ήταν δυνατόν να καλυφτούν με άλλον τρόπο.

• Πέρυσι πληρώσαμε ένα μέρος των εξόδων της μεταφοράς των μαθητών της ΄Γ τάξης με το ΚΤΕΛ στο κολυμβητήριο.

• Πέρυσι ξανά, χρειάστηκε να πληρώσουμε ένα μέρος των εξόδων για ένα φωτοτυπικό μηχάνημα.

• Στο παρελθόν χρειάστηκε να πληρώσουμε εργάτη προκειμένου να βαφούν οι αίθουσες του σχολείου ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

• Αγοράσαμε αντιολισθητική ταινία και την αντίστοιχη κόλλα για τις εσωτερικές σκάλες του σχολείου.

• Αγοράσαμε πορτάκια για τη βιβλιοθήκη του σχολείου προκειμένου να προφυλάσσονται τα βιβλία.

Πέρα από απ’ όλα αυτά, ανάλογα με τις ανάγκες που θεωρούμε πως αντιμετωπίζουν τα παιδιά του σχολείου, αλλά και τις οικονομικές δυνατότητες του Συλλόγου έχουμε προχωρήσει και θα το κάνουμε ξανά στο μέλλον όπου χρειαστεί, και σε κινήσεις όπως:

• Αγορά βιβλίων για τη βιβλιοθήκη.

• Αγορά τραπεζιών, καθισμάτων και τραπεζομάντηλα για τη σίτιση των παιδιών του ολοημέρου.

• Πλαστικοποίηση φωτογραφιών για τον στολισμό του σχολείου.

• Αγορά καζακών και κονκάρδων για τα παιδιά που παίρνουν μέρος στην παρέλαση.

• Πληρωμή εισιτηρίων κινηματογράφου για όλα τα παιδιά του σχολείου στο ODEON.

Τέλος φροντίζουμε να υπάρχει στο ταμείο του Συλλόγου μας ένα εύλογο ποσό ως αποθεματικό, ώστε να μη βρεθούμε ποτέ στη δύσκολη θέση να μην μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια έκτακτη ανάγκη που δεν μπορούμε να προβλέψουμε

Ύστερα από όλα τα παραπάνω, ελπίζουμε ότι είναι φανερός ο λόγος για τον οποίο επιμένουμε να υπενθυμίζουμε στα μέλη μας ότι είναι απαραίτητο να τακτοποιούν τις συνδρομές τους και μάλιστα έγκαιρα. Οι συνδρομές των μελών μας είναι για το Σύλλογο μας το μόνο σταθερό έσοδο στο οποίο στηριζόμαστε για να σχεδιάσουμε και να πραγματοποιήσουμε τις δράσεις μας.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας στηρίζουν στις προσπάθειες μας και προσδοκούμε να συνεχίσουν να το κάνουν πάντα με την ίδια συνέπεια.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου